Cannabis Expo Athens

  • blog
  • 12-05-2020
  • 0

Deze keer gaat de reis naar Athene. Op bezoek bij de grootste cannabis expo van het land: https://www.athenscannabisexpo.com/

Giovanni vloog samen met vriendin vanaf Amsterdam, ondergetekende vanaf Brussel. Beiden via RyanAir, waar we tot deze reis zeer over te spreken waren. Dat verandert na ons bezoek aan Athene, maar daarover later meer. Het inchecken liep prima en ook deze keer geen enkel probleem om een groot aantal flesjes cbdolie mee te nemen. Niet dat we daar zelf een stand hebben, want we richten ons meer op de verkopers.

Door een afzegging van een klant die ook graag naar de expo wilde, hadden we de beschikking over een gigantisch appartement voor een spotprijs. Midden in het oude centrum met winkelstraatjes, restaurantjes en café’s rondom. Mocht u Athene eens willen bezoeken, dan heeft Airbnb prachtige appartementen voor weinig geld. Het huren van een auto is ook zo gepiept, maar je hebt ijzeren zenuwen nodig vanwege de rijstijl van veel Grieken. Giovanni heeft dit weekend gelukkig zonder schade kunnen rijden, iets dat mij niet gelukt is op de vorige trip. Althans, parkeren op een straathoek in Athene kan leiden tot een beschadigde bumper, omdat sommige mensen ervan overtuigd zijn dat hun Mercedes net zo klein is als een Suzuki Alto.

De expo ligt vlak aan de haven en is een twintigtal minuten rijden vanaf het centrum. In een groot stadion is er genoeg plek voor alle standhouders. De vloer in het midden staat vol met kraampjes en dit jaar was het zelfs zo druk, dat er ook stands op de toegangen naar de tribunes stonden. Onze vrienden van Christiana Seedbank en CBDkoffie waren ook weer aanwezig, net zoals een hoop andere bekenden. Uiteraard kan Panagiotis van Cannabisos uit Athene ook niet ontbreken. Deze man, een van de eerste cbdverkopers in Griekenland, draait zijn hand er niet voor om om de hal van een welriekende cbddamp te voorzien.

Ondanks het totale rookverbod binnen, komen de bekende geuren van cbdwiet je overal tegemoet. Samen met de geuren van verschillende eettentjes met hennepvoedsel is het een kakofonie aan geuren. Het is verbazingwekkend hoeveel etenswaren met hennep gemaakt kunnen worden en nog daadwerkelijk te eten zijn ook. Vergis je echter niet in de aangeboden weedburger. Die blijkt namelijk zeewier te bevatten en geen wiet, lekker is ook anders.

Als u er over denkt om volgend jaar de beurs in Athene te gaan bezoeken, kan ik u aanraden om vroeg te komen. Het is dan nog lekker rustig, want de meeste Grieken houden wel van het nachtleven. Ondergetekende heeft het ook mee mogen maken en rond 7 uur ’s morgens is er nog steeds een flinke mensenmassa op de been in het uitgaansgebied. Het laatste etablissement was een soort Carré, 3 etages met toeschouwers en een griekse André Hazes op het podium. In plaats van bier krijgen de zangers hier borden vol met bloemen naar hun hoofd.

Het hele weekend is alles op rolletjes verlopen. Leuke nieuwe contacten, heel erg lekker eten, fantastisch nachtleven en prachtige mensen. Tot je terug vliegt met RyanAir. Waarschijnlijk heeft het meer te maken met de mensen die aan de gate staan, dan met RyanAir zelf. We waren ruimschoots op tijd binnen bij de gate, zo’n 2 uur van tevoren. Kort voor de officiële tijd ben ik nog even een sigaret gaan roken in de rookruimte om vervolgens naar het vak te gaan waar de mensen worden klaar gezet voor vertrek. Samen met nog 4 mensen die nog even naar het toilet waren gegaan, werd ik geweigerd. Het vliegtuig stond er nog en ook de andere familie mocht niet meer mee. Terwijl het nog 25 minuten voor vertrek was. Tip dus voor reizigers die via Athene Airport vliegen: zorg dat je ook in het gereserveerde vak staat, 30 minuten voor vertrek! Inchecken en vlakbij de gate aanwezig zijn is blijkbaar niet voldoende en dan kan je dus omboeken en een dag later vliegen.

Op naar de volgende trip!

Tag:
Share: